انواع غذاهای سالم (قسمت سوم)

غذاهای سالم

غذاهای سالم ، با انواع آن آشنا شویم

سبزیجات برگ سبز:

دانشمندان عنوان کرده‌اند که اگر افراد، به مدت 6 هفته، سبزیجات برگ سبز را که از انواع غذاهای سالم هستند را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند در نهایت به میزان کمتری در مواجهه با بیماری‌های قلبی قرار خواهند گرفت.

اسفناج نمونه‌ای از یک گیاه برگ سبز با محتوای آنتی اکسیدان است که بیشترین تاثیرگذاری خود را زمانی که به صورت خام و یا بخارپز مصرف شوند خواهند داشت. این گیاه سرشار از مواد مغذی است که در ادامه عنوان کرده‌ایم.

 

انواع غذاهای سالم

 

  • ویتامین‌های A، B6، C،E و  K
  • سلنیوم
  • نیاسین
  • فلز روی
  • فسفر
  • مس
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • منگنز
  • بتائین
  • آهن

سیب زمینی:

مصرف سیب زمینی می‌تواند به شکل تاثیرگذاری کمبود فیبر، ویتامین A،C ،  B-6و پتاسیم را جبران نماید.

مرکز علمی بهداشت و تغذیه ایالت متحده آمریکا،سیب زمینی را جزو انواع غذاهای سالم باارزش و ترکیب چند سبزیجات دیگر دانست و عنوان کرد که مصرف کنترل شده این ماده به دلیل داشتن ویتامین  Aو C، آهن، کلسیم، پروتئین و کربوهیدرات پیچیده ، سلامتی شما را تضمین می‌کند.

ماهی:

برخی از انواع ماهی ها جزو انواع غذاهای سالم هستند،  از قبیل آزاد، قزل آلا، شاه ماهی، ساردین و آنچو در اطراف روده و بافت خود روغن دارند و فیله‌های لاغر آن‌ها حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که روغن موجود در ماهی، فواید بی‌شماری برای قلب و سیستم عصبی انسان به همراه دارند.

از طرفی اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند به درمان بیماری‌هایی مانند آرتروز نیز کمک کند.

مرغ:

یکی دیگر از انواع غذاهای سالم  ، مرغ گوشتی که مقرون به صرفه و مفید است. مرغ آزاد به عنوان منبع عالی پروتئین عمل می کند.

با این حال، لازم به یادآوری است که روش های تهیه و پخت بر سلامت مرغ تأثیر می گذارد. این بدان معناست که افراد باید مصرف مرغ سرخ شده خود را محدود کرده و همیشه قبل از مصرف پوست آنرا از بین ببرند. پوست مرغ دارای مقادیر زیادی چربی اشباع است.

تخم مرغ:

نوع دیگر از انواع غذاهای سالم ، تخم مرغ محسوب میشود که منبعی سرشار از پروتئین است و چون می‌تواند به روش‌های متنوعی طبخ و با مواد گوناگونی ترکیب و مصرف شود، به راحتی در یک رژیم غذایی متعادل قرار گرفته و به ندرت پیش می‌آید که افراد میل خود را نسبت به آن از دست بدهند.

تخم مرغ حاوی ویتامین‌هایی از جمله B2 و B12 است که هر دو برای حفظ انرژی بدن و تولید سلول‌های قرمز خون الزامی هستند. تخم مرغ همچنین منبع خوبی از اسید آمینه است که در تحریک سنتز پروتئین عضله نقش موثری دارد.

زرده این ماده مفید غذایی، اکثر ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و در عین حال برای تنظیم چربی و کلسترول خون نیز می‌تواند مفید واقع شود. آزمایشی که در سال 2017 انجام شد، نشان داد که مصرف 3 تا 7 عدد تخم مرغ در هفته، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. البته باید در نظر داشته باشید که شرایط و خصوصیات بدنی افراد بسیاری متفاوت است و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی _ عروقی یا دیابت در مورد افزودن تخم مرغ به رژیم غذایی خود، بهتر است که با یک پزشک متخصص مشورت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *