انواع غذاهای سالم (قسمت دوم)

غذاهای سالم

غذاهای سالم ، با انواع آن آشنا شویم

میوه،سبزی و انواع توت:

میوه، سبزی و انواع توت را که انواع غذاهای سالم هستند را میتوانید به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در ادامه تلاش می‌کنیم چند مورد از مهم‌ترین این دسته‌بندی‌ها را به شما معرفی کنیم.

 

انواع غذاهای سالم

 

کلم بروکلی:

کلم بروکلی سرشار از فیبر، کلسیم، پتاسیم، فولات و عناصر غذایی گیاهی گوناگون است. عناصر غذایی گیاهی، ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهند.

کلم بروکلی همچنین آنتی اکسیدان‌های ضروری و مورد نیاز بدن مانند ویتامین C و بتاکاروتن را فراهم می‌کند. در واقع، نصف فنجان کلم بروکلی در یک وعده می‌تواند حدود 85٪ مقدار ویتامین C روزانه فرد را تأمین نماید.

با این حال، بیش از حد پخته شدن کلم بروکلی نیز، نتیجه عکس داشته و می‌تواند بسیاری از مواد مغذی اصلی آن را از بین ببرد. به همین دلیل، بهتر است آن را به صورت خام و یا بخارپز مصرف کنید.

سیب:

سیب یکی از انواع غذاهای سالم و منبع عالی آنتی اکسیدان است که با رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مقابله می‌کند. رادیکال‌های آزاد در واقع، موادی مخرب هستند که تغییرات نامطلوبی را در بدن ایجاد می‌کنند و حتی ممکن است روند پیری و فرسودگی بدن را تسریع بخشد.

با این حال، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه یک عدد سیب، می‌تواند طول عمر فرد را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

کلم پیچ:

کلم پیچ، جزو انواع غذاهای سالم و سبزی سبز برگی است که از مواد مغذی گوناگونی تشکیل شده و مصرف آن می‌تواند سلامتی شما را در سنین بالا تضمین نماید. به عنوان مثال، این گیاه، منبعی عالی برای دریافت ویتامین C و K به شمار می‌رود.

راه‌های مختلفی برای مصرف این گیاه وجود دارد؛ شما می‌توانید این گیاه را کاملا بپزید، بخارپز کنید و یا حتی با تبدیل آن به اسموتی و آبمیوه، یک میان وعده متفاوت و مفید، نوش جان کنید.

بلوبری:

یکی دیگر از انواع غذاهای سالم ، بلوبری است که از مقادیر قابل توجهی فیبر، آنتی اکسیدان و عناصر غذایی گیاهی تشکیل شده است. برخلاف مواد معدنی و ویتامین‌ها، عناصر غذایی گیاهی برای بقا ضروری نیستند؛ با این حال، آن‌ها ممکن است به جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف و حفظ عملکردهای حیاتی بدن کمک کنند.

دانشمندان با انجام یک آزمایش در سال ۲۰۱۹ به نتایج جذابی دست یافته و عنوان کردند که مصرف بلوبری می‌تواند به جلوگیری از کاهش عوامل شناختی انسان در سنین بالا منجر شود، که در نهایت این مسئله، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را با درصد قابل توجهی از شما دور می‌کند. آن‌ها همچنین خاطر نشان کردند که مصرف بلوبری ممکن است به کاهش و یا درمان بیماری‌های قلبی _ عروقی کمک کند.

آزمایشی دیگر که در همان سال و بر روی موش‌ها انجام شد، نشان داد که پلی‌فنون‌های موجود در بلوبری، وزن بدن را کاهش می‌دهند و باکتری‌های موجود در روده را نیز از بین می‌برند.

یافته‌های یک آزمایش بالینی معتبر در سال 2015، ثابت کرده‌اند که اگر زنان مبتلا به فشار خون مرحله اول، به مدت 8 هفته، روزانه 22 گرم بلوبری فریز شده و یخ‌زده مصرف کنند، با کاهش قابل توجه فشار خون روبه‌رو خواهند شد.

آووکادو:

برخی از افراد به دلیل چربی زیادی که در آواکادو وجود دارد، از مصرف آن، خودداری می‌کنند. با این حال، آووکادو، یکی از انواع غذاهای سالم به حساب میاید که می‌تواند تامین کننده مواد مفیدی در بدن از جمله ویتامین‌های گروه B، ویتامین K و ویتامین E بوده و کمبود فیبر در بدن را جبران نماید.

یک آزمایش معتبر در سال 2018 نشان داد که آووکادو می‌تواند سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول “خوب” را افزایش دهد. کلسترول خوب، می‌تواند کلسترول مضر بیشتری را از جریان خون خارج کند.

آزمایشات مختلف، خاصیت ضد سرطانی آواکادو را نیز بررسی کرده و در نهایت عنوان کرده‌اند که عصاره دانه آووکادو، خطر ابتلا به سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. با این حال، این آزمایشات در تمامی موردهای آزمایش شده، تنیجه یکسانی نداشته و با نتایج با توجه به شرایط بدنی افراد، متفاوت بوده‌اند.

 

و اما در آخرین قسمت به بررسی سبزیجات برگ سبز پرداختیم. برای خواندن ادامه مطالب در مورد انواع غذاهای سالم باما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *