غذاهای سالم برای داشتن بدنی سالم، باید از انوع مواد مغذی و رژیم غذایی متعادل و متنوعی استفاده کند. در این مقاله، قصد داریم تا 15 ماده غذایی، که هر انسانی باید مصرف کند تا از ابتلا به بیماریهای مختلف دور بماند را معرفی کرده و دلیل اهمیت هر یک را به تفصیل شرح دهیم.
آجیل، حبوبات و غلات:
با دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم، میتوان اطمینان حاصل کرد که آیا بدن تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکند یا خیر؟!
آجیل، حبوبات و غلات، همگی یکی از انواع غذاهای سالم بسیار مقوی به شمار میروند که باید مصرف شوند، اما برخی از آنان از فواید بیشتری برخوردارند. در ذیل به برخی از آنها اشاره میکنیم:
بادام:
بادام، میتواند حجم زیادی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نماید. موادی از جمله منیزیم، ویتامین E، آهن، کلسیم، فیبر و ریبوفلاوین. علاوه بر آن، مصرف مداوم و در عین حال بهاندازه بادام به طرز قابل توجهی میتواند به کاهش و کنترل سطح کلسترول خون منجر شود.
عدس:
عدس به عنوان یکی از انواع غذاهای سالم ، خواص بیشماری دارد و در فرهنگها و کشورهای بسیاری از جمله پاکستان، نپال، بنگلادش، هند، بوتان و سریلانکا از اهمیت و محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
زمان پخت این ماده غذایی، تقریبا طولانی محسوب میشود؛ اما کاملا ارزش صبر کردن و زمانی که برای پخت آن صرف میکنید را دارد. شما با اضافه کردن مقداری پودر چیلی، فلفل و یا عسل، میتوانید آن را به یک میان وعده خوشمزه و در عین حال مقوی تبدیل کنید.
بلغور جو دوسر:
چند سالی است که افراد، علاقه بسیاری به جو دو سر نشان داده و آن را به برنامه غذایی خود افزودهاند. در سال 1997، سازمان غذا و دارو (FDA) عنوان كرد كه غذاهایی مانند جو دوسر یا سبوس جو دوسر، علاوه برآنکه یک رژیم غذایی کم چرب محسوب میشوند،یکی از انواع غذاهای سالم برای سلامت قلبی نیز بشمار میروند .
جو دوسر حاوی کربوهیدراتهای پیچیده و همچنین فیبر محلول در آب است و در نتیجه به ثبات سطح گلوکز خون کمک میکند. بلغور جو دوسر نیز سرشار از فولات و پتاسیم است.
جوانه گندم:
جوانه گندم یکی دیگر از انواع غذاهای سالم محسوب میشود که تنهایی میتواند نیاز بدن به چندین ماده مغذی حیاتی را برطرف نماید. موادی مانند فیبر، ویتامین E، اسید فولیک، تیامین، فلز روی، منیزیم، فسفر، اسیدهای چرب ضروری و… .
این مقاله شامل 3 قسمت میباشد. با ما همراه باشید.