آلرژی غذایی و علت های بوجود آورنده

آلرژی غذایی

آلرژی غذایی در واقع به نوعی واکنش های نا مطلوب به غذا به شمار می روند. تغییرات رژیم غذایی به سمت مدرن شدن و اثرات محیطی به همراه استعداد ژنتیکی در افزایش واکنش های غذایی و همزمان در افزایش بیماریهایی مثل آسم و بیماریهای خود ایمنی موثر هستند. آنچه برای ما به عنوان متخصص تغذیه اهمیت دارد، مراقبت های تغذیه ای در راستای ارزیابی و پیشگیری و درمان علائم بالینی است. زیرا این موارد تأثیر بسیار عمیقی بر کیفیت زندگی افراد دارند. ادامه مطلب را در وبسایت رسمی دکتر فاطمه مفیدی بخوانید.رژیم تثبیت وزن

تعریف آلرژی غذایی:

طی آلرژی غذایی، پس از مصرف غذا سیستم ایمنی تحریک می شود، واسطه های التهابی تولید می شوند و با اثر خود بر بافت ها باعث بروز علائم می شوند. علاوه بر این، نشانه های آلرژی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت می باشد. اما عدم تحمل غذایی واژه ای است که تعریف آن کاملأ با آلرژی غذایی متفاوت است. در عدم تحمل غذایی واکنش نامطلوب به غذا و یا ماده غذایی است که بدون واسطه سیستم ایمنی رخ می دهد و ناشی از ناتوانی بدن برای هضم، جذب و یا متابولیزه کردن ماده غذایی است. عدم تحمل غذایی در نتیجه وجود واکنشهای توکسیک، فارماکولوژیک، متابولیک، هضمی و یا روانی نسبت به غذا ایجاد می شود.

تست خراش پوستی

اثر وراثت در آلرژی غذایی:

آلرژی های غذایی تا حدودی وراثتی نیز هستند. که در این صورت در دوران نوزادی با تست خراش پوستی مثبت تشخیص داده می شوند. در کل عوامل ژنتیکی به همراه دیگر فاکتورهای محیطی در شیوع این نوع آلرژی نقش دارند.

علل ایجاد کننده آلرژی غذایی

علت های بوجود آورنده آلرژی غذایی:

انسان ها روزانه در معرض مواجهه با بسیاری از مولکول های بیگانه غذایی و محیطی هستند. که البته دستگاه گوارش ما خیلی از این واکنش های نامطلوب ایمنی را سرکوب می کند و این سرکوب پیش نیاز لازم برای ایجاد تحمل غذایی است. در حالیکه آلرژی غذایی در صورت از بین رفتن تحمل خوراکی غذا ایجاد می شود و غذای خورده شده باعث برانگیختن پاسخ های ایمنی می شود. علاوه بر این، فاکتورهای محیطی مثل مواجهه زودرس با سموم، میکروبها، استعمال یا در معرض دود و تنباکو بودن، استرس، سرما علائم بالینی آلرژی را را افزایش می دهند.

نتیجه گیری:

توانایی دستگاه گوارش جهت پیشگیری از عبور نابجای مولکول ها از روده عامل اصلی حفظ تحمل خوراکی و جلوگیری از پاسخ های آلرژیک است. بنابراین هر گونه اختلالی در سد روده ای و نفوذپذیری روده، می تواند در ایجاد آلرژی های غذایی نقش داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *